Diensten

Bij Scholtz Straaltechniek houden we ons bezig met verschillende oppervlaktebehandelingen voor rvs en staal. We beoordelen vooraf het type product en bepalen dan welke behandeling het meest geschikt is. Bij Scholtz Straaltechniek kan je terecht voor stralen, glasparelstralen en lakwerk. Dit doen we voor de meest uiteenlopende objecten uit verschillende sectoren.

Stralen is een voorbehandeling waarbij er onder hoge druk straalmiddel op het voorwerp wordt geblazen. Deze voorbehandeling is geschikt voor onderdelen van staal, aluminium en kunststof. Wij beschikken over een straalcabine van 10 x 6 x 5 meter. Deze is dus geschikt voor zowel kleine als grote onderdelen. In deze cabine stralen wij handmatig met een rvs-kantig straalmiddel. Dit straalmiddel zorgt voor de perfecte ruwheid en is een uiterst duurzaam product. Wij stralen alle producten zuiver, zodat jouw materialen er na een passende nabehandeling weer technisch en visueel hoogwaardig uitzien. De zuiverheidsgraad is altijd te meten en vaak stralen wij onder de noemer sa 2.5. Dit houdt in dat we nauwkeurig te werk gaan en het oppervlak vrij is van roest, walshuid, oude verflagen en verontreinigingen.

Stralen

ijzer aan het stralen bij Scholtz Straaltechniek

Onze werkwijze

Voordat we aan de slag gaan beoordelen we het type product, de dikte van het materiaal, wordt de druk hierop afgestemd en dekken we eventuele passingen of freesvlakken af. Na het stralen zullen wij altijd een visuele controle doen, voordat de nabehandeling start. Als alles er netjes volgens plan uitziet, wordt het product stofvrij uit de cabine gehaald.

Een product voordat het voorzien is van de oppervlaktebehandeling stralen.
Een product nadat het voorzien is van de oppervlaktebehandeling stralen.

Glasparelstralen is dé ideale oppervlaktebehandeling voor RVS-producten. Tijdens deze behandeling worden verontreinigingen, vettigheid en lasverkleuringen verwijderd. De zetranden worden geëgaliseerd, wat resulteert in een gelijkmatig oppervlak zonder vlekken en een lage ruwheid. Na het glasparelen ontstaat er een nieuwe oxidehuid. Deze worden opnieuw geconditioneerd waardoor de corrosiebestendigheid van het RVS verbeterd wordt. Doordat we werken met een extreem grote nozzle is de impact van de glasparels op het materiaal niet te hard en wordt een lage ruwheid behouden.

Glasparelstralen

Producten die geglasparelstraald zijn

Onze werkwijze

Op aanvraag kunnen we producten behandelen onder een ruwheid van RA 0.8 µm. Glasparelstralen zorgt ervoor dat jouw materialen er weer visueel hoogwaardig uitzien. Wij vinden kwaliteit erg belangrijk en om dit te garanderen voeren we een strenge controle op de producten uit voordat deze uitgeleverd worden. Bij ons is er ook de mogelijkheid om jouw producten te laten personaliseren door middel van een straalsticker. Zo kan bijvoorbeeld jouw eigen logo op het product komen.

Een product voordat het voorzien is van glasparelstralen.
Een product nadat het voorzien is van de oppervlaktebehandeling glasparelstralen.

Lakwerk

Ons lakwerk zorgt voor de perfecte nabehandeling van jouw producten. Na een passende voorbehandeling gaan we aan de slag om het onderdeel visueel hoogwaardig af te werken. Het lakwerk heeft meerdere functies; het mooi maken van het materiaal en het conserveren ervan. Het conserveren is het beschermen van de materialen. Door deze verduurzaming gaan de onderdelen nog jaren mee. Om zuiver te werk te gaan, nemen we eerst de nodige voorzorgsmaatregelen. Dit is bijvoorbeeld het maskeren, kitten en/of afdoppen van gaten, randen en dergelijke. Daarna zijn er diverse mogelijkheden om aan jouw wens te voldoen. Zo hebben we de keuze uit diverse glansgraden: matglans, zijdeglans en hoogglans. Ook zijn er verschillende opties voor oppervlaktepatronen: structuurlakken of spatlak. Als laatste hebben we nog een keuze open voor diverse verfsystemen: merken of bestekken. Om zeker te zijn dat alles volgens plan verloopt, kunnen we op aanvraag rapportages maken van ons lakwerk.

Twee wielen die in het rek hangen en klaar zijn om voorzien te worden van een laklaag.
Bezig met het lakwerk van de wielen. Dit in de juiste kleur: rood.
De wielen nadat ze voorzien zijn van het hoogwaardige lakwerk bij Scholtz Straaltechniek.
Het plaatwerk van deuren voordat het lakwerk is gedaan.
Het plaatwerk van deuren nadat het voorzien is van de laklaag.

Transportservice

Jouw producten zijn weer helemaal voorzien van de juiste oppervlaktebehandeling en zijn klaar om getransporteerd te worden. In sommige gevallen is het makkelijk om dit op te komen halen, maar soms zijn het grote onderdelen die nogal lastig te vervoeren zijn. Met onze transportservice zit je altijd goed! Kleine of grote onderdelen, dichtbij of wat verder weg, wij denken graag met je mee. Wij kunnen het transport verzorgen en komen in overleg tot een gunstige dag en tijd voor de levering. Wel zo makkelijk! We verzorgen het transport door heel Nederland en in grensgebieden. Ook als wij enkel een onderdeel van het bewerken hebben gedaan, kunnen wij een transportservice bieden. Voordat we de weg op gaan, zijn de producten natuurlijk zorgvuldig verpakt. Ook gebruiken we verhuisdekens om de producten optimaal te kunnen beschermen. Zo ben je er altijd verzekerd van dat jouw order droog en onbeschadigd op locatie aankomt. Wanneer de bezorger op een voor jou gunstige dag en tijd arriveert, wordt de order natuurlijk zorgvuldig uit de transportwagen gehaald.

Bezig om producten zorgvuldig aan te verpakken.
Met de heftruck producten in de transportbus van Scholtz Straaltechniek laden.
Producten in de transportwagen geladen en vastgebonden voor veilig onderweg te kunnen.
Transport bus Scholtz Straaltechniek

Heb je nog vragen? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen en vindt je antwoord!

Heb je hulp nodig?